旬の田舎料理教室 / Rural Japanese food cooking
先週ですが、福知山市で「旬の田舎創作料理講習会」が開催されました。中丹地方の農家民宿開業者や開業予定者が集まりみんなでわいわいと料理を作りました。Last week we had cooking event at Fukuchiyama. we learnt seasonal rural Japanes cooking. The students are the owner of farm stays or want to be the one.
先生は舞鶴で「山里れすとらん四季の詩」を経営する松嶋良子さんです。そして料理は海老芋を使った「海老芋饅頭のあんかけ煮」「海老芋の素揚げ」です。The teahcer owns restaurant called SHIKI NO UTA at Maizuru city. We cook shrimp-shape taro with sticky sauce and fried shrimp-shape taro.
綾部の男性の参加者もいて、試行錯誤しながら料理を作りました。There was guy from Ayabe, trying to make them good.
先生は舞鶴で「山里れすとらん四季の詩」を経営する松嶋良子さんです。そして料理は海老芋を使った「海老芋饅頭のあんかけ煮」「海老芋の素揚げ」です。The teahcer owns restaurant called SHIKI NO UTA at Maizuru city. We cook shrimp-shape taro with sticky sauce and fried shrimp-shape taro.
綾部の男性の参加者もいて、試行錯誤しながら料理を作りました。There was guy from Ayabe, trying to make them good.
先生の松嶋さんは野菜ソムリエでもいらっしゃいます。Mrs Matsuhima, the teacher of the day is also Vegetable somelier.
こういったセミナーで中丹地域全体の農家民宿や民泊のレベルが上がっていけば嬉しいです。I hope these kind of seminars make all the farm stay or else better than they are used to be.
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